dissabte, 9 de febrer de 2008

El BLOC d'Albalat dels Sorells acusa al PP d'estar més pendent dels promotors que dels veïns de la població.

En el passat ple ordinari de 31 de gener, el BLOC, a petició de més de 300 veïns de la localitat, va presentar una moció per a canviar la ubicació d'un transformador que l'equip de govern ha instal·lat en un parc del municipi.

La història comença el passat estiu uns dies abans que el PP aprovara la instal·lació del centre de transformació quan els veïns de la zona advertiren de les obres d'un gran forat en el sòl del parc del carrer Mestre Serrano. Posteriorment en la vesprada nit del 31 de juliol es va celebrar el plenari on l'equip de govern va aprovar la instal·lació del centre de transformació. Al matí següent 1 d'agost les màquines estaven ja descarregant el Transformador.
A partir d'este punt, els veïns de la zona es van mobilitzar contra la ubicació del transformador i van començar a arreplegar firmes perquè l'Ajuntament el traslladara a un lloc més apropiat on no molestara i no posara en perill als veïns.
En total van aconseguir 300 firmes que van presentar per registre d'entrada amb un escrit dirigit als tres partits amb representació en l'Ajuntament instant a estos a la presentació d'una moció per a reubicar el Centre de Transformació.

L'equip de govern va fer cas omís dels més de 300 veïns de la zona, però no l'oposició que ja en el seu dia va votar en contra de la ubicació del transformador. I així el BLOC arreplegant la proposta dels veïns, va presentar una moció en este sentit.
El portaveu del BLOC va declarar en la sessió plenària que “sabíem que el PP no presentaria la moció, i per això la portem nosaltres. A l'equip de govern des d'un principi no els ha importat l'opinió dels veïns de la zona, per això van realitzar els tramits amb tanta rapidesa, per a impedir reaccions. Però si que els va importar en el seu dia el problema que tenien les promotores, va agilitzar els tramites i els va donar una solució a ells, i va crear un problema als veïns de la zona”

L'equip de govern va insistir en el ple que no hi ha cap risc amb este transformador, que hi ha milers d'ells en altres pobles i que no canviaren la seua ubicació.

Per al BLOC és lamentable com s'ha tramitat este assumpte, ja que s'ha donat prioritat als promotors en perjuí dels veïns. El BLOC es pregunta per a qui governa el PP a Albalat.
A data hui, el transformador no esta en funcionament, amb la qual cosa es demostra que no feia falta tanta precipitació i que es tenia temps per a buscar un lloc millor per a la seua ubicació.

Al mateix temps, veïns no s'han donat per vençuts i amb data 4 de febrer han presentat un escrit en el que en to molt cordial però enèrgic i clar en el seu contingut, rebutgen l'actitud del Partit Popular en la gestió que ha realitzat en este assumpte.

El portaveu del BLOC ha felicitat els veïns pel seu escrit i els anima a seguir en el seu interés per a reubicar el transformador. “els veïns tenen tot el nostre suport i junt amb ells intentarem canviar una situació injusta i que posa en perill la integritat dels usuaris i veïns de la zona”

Font: http://www.valencianoticias.com/noticias/el-bloc-d-039-albalat-dels-sorells-acusa-al-pp-d-039-estar-mes-pendent-dels-promotors-que-d