dimarts, 8 d’abril del 2008

INTERVENCIÓ DEL BLOCMOCIÓ DE CENSURA CONTRA SR. ALMENAR

Bon dia a totes i a tots, veïnes i veïns d'Albalat dels Sorells.

El passat 16 de juny de 2007 es va constituir l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells per a la present legislatura. Aquell dia, hem de recordar que els 7 regidors del Partit Popular, ací presents, van recolzar i triar a Vicente Jesús Almenar com a alcalde del nostre municipi. Els 2 regidors del BLOC vam votar al nostre cap de llista i el PSOE va recolzar al seu.

Hui, son els mateixos regidors del PP els que han canviat d'opinió i ens diuen a tot el poble que el que varen dir aquell dia no val i que volen canviar d'alcalde. Davant d'esta proposta el BLOC ens ratifiquem en la votació que vam fer aquell dia i per tant continuem recolzant la nostra llista, el nostre projecte i el nostre candidat a l'alcaldia.

Des del BLOC considerem que les crisi internes dels partits polítics s'han de resoldre en l'àmbit estricte de la privacitat del partit. I creiem que això haguera sigut el millor per a tots. Però el PP no ha sabut o no ha volgut fer-ho així i la seua irresponsabilitat ha fet que una crisi interna de partit repercutira en el bon funcionament del nostre Ajuntament.

En la gestió d'aquesta llarga crisi del PP d'Albalat, que dura més de 16 mesos, podem constatar clarament la seua incompetència per resoldre-la, deixant que s'allargara en el temps. Podien haver-li posat solució durant la confecció de les llistes abans de les eleccions municipals, apartant al Sr. Almenar, si eixe era el problema, o no votar-lo el dia de la investidura, per exemple. De tot açò que és una qüestió interna i que només compet al PP no estaríem parlant si no fos perquè esta crisi interna l'han arrastrada fins al dia de hui, arribant a la estrambòtica situació en la qual ens trobem ara, on 6 regidors del PP presenten una moció de censura contra el seu propi candidat, a qui només fa 9 mesos el van nomenar alcalde.

Amb tot aquest procés es constata la incompetència del PP per resoldre una situació de crisi interna amb el deteriorament de la situació política municipal, dels serveis públics del consistori, inestabilitat del govern, o millor dit del desgovern. Tot açò ha anat en contra dels veïns i veïnes del poble, que han patit les conseqüències d'aquesta inestabilitat i desgovern i també de la imatge pública donada per Albalat, que no considerem la mes apropiada. Considerem que el PP ha anteposat els seus interessos partidistes als interessos generals del poble, actuant de manera irresponsable i irrespetuosament amb els veïns i veïnes d'Albalat.

Com que esta crisi del Partit Popular ha repercutit en el funcionament del nostre Ajuntament, tal i com vostés mateixos reconeixen en el text de la moció de censura, ens sentim en el dret i en l'obligació d'exigir a tots els membres del Partit Popular allò que considerem que és un deure pendent que tenen amb tots els veïns d'Albalat dels Sorells: Que expliquen públicament al poble d'Albalat els vertaders motius pels quals presenten una moció de censura contra el seu propi candidat. Hui els regidors i el Sr. Almenar tenen l'oportunitat de fer-ho públicament.

Sr. Vicente Jesús Almenar, Alcalde encara d'este Ajuntament. Des del BLOC creiem que algunes de les seues actituds polítiques l'han dut on ara es troba. Hem de recordar que en la primera legislatura que va ser Alcalde, un dels seus regidors va dimitir pel tracte que rebia de vosté. En la segona legislatura també va haver un regidor del PP que per diferències amb vosté va dimitir. I hui, assistim a una moció de censura presentada pels seus propis companys de partit contra el seu càrrec com Alcalde. A més dels regidors del PP, també hi ha hagut funcionaris i treballadors de l'Ajuntament que han demanat el trasllat o fins i tot han interposat un contenciós administratiu. Sense oblidar les actituds intolerants, despòtiques i agressives que, massa sovint, hem patit els representants i membres dels partits de l'oposició. Estes actituds polítiques, Sr. Almenar, l'han portat al carreró sense eixida en el que hui es troba i finalment comencen a passar-li factura.

Als 6 regidors del PP que han presentat la moció, volem dir-los que amb l'aprovació d'esta moció de censura es produirà una situació, encara que tècnicament legal, una poc confusa des del punt de vista de la legalitat moral, perquè les eleccions de maig del 2007 les va guanyar el PP, això està clar i no ho discuteix ningú, però no han d'oblidar que el cap de llista era el Sr. Almenar. Mai no sabrem si aquelles persones que ara fa quasi un any votaren al PP, volien que el seu alcalde fos el Sr. Almenar o, com ara se'ns proposa, el Sr. Tamarit. Perquè si vostés hagueren afrontat la crisi en aquell moment ficant de cap de llista al Sr. Tamarit i no al Sr. Almenar, ara, a banda de la legitimitat burocràtica, també tindrien la legitimitat moral. El per què no ho feren, només ho saben Vostés i el BLOC encara que no ho sabem, s'ho imaginem. Per tant Vostés afronten ara 3 anys de govern amb una dubtosa legitimitat moral.

Volem des d'ací renovar el nostre compromís amb el poble d'Albalat per a treballar des de l'oposició en la millora de la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes. I reafirmar el nostre projecte de fer d'Albalat un poble més dinàmic, més obert, més valencià i més respectuós amb el seu entorn. Un poble millor on tots visquem en sana convivència.

Per acabar dir què, en cas que prospere la moció de censura, com tot pareix indicar, confiem que comence una nova etapa al nostre poble, on predominen actituds i valors com: la tolerància, la llibertat d'expressió, el respecte a les minories, l'acceptació de que som diversos però volem hi hem de conviure junts, que podem pensar diferent però que som veïns i que eixa diferència política no interferisca en la nostra relació de veïnat, d'amistat o familiar. Es per tot açò que esperem que aquest canvi siga beneficiós per millorar la salut política del nostre poble i pel bon veïnatge.

Moltes gràcies.