dilluns, 28 de març del 2011

El BLOC d’Albalat ha demanat un informe per saber si el PP ha comès alguna irregularitat al no presentar el tancament de l’exercici de 2009.


Albalat dels Sorells és un dels pobles que encara no ha presentat el tancament de l’exercici econòmic de 2009. Un tancament que ja ha segut requerit en diverses ocasions pel Síndic de Comptes de la Generalitat Valenciana.

Segons el portaveu del BLOC i pròxim candidat a l’alcaldia, Nicolau Claramunt, “el 18 de novembre de 2010 vam demanar el tancament econòmic dels pressupostos de 2009 al Sr. José Rafael Tamarit, Alcalde d’Albalat. La contestació la vam tindre el 22 de desembre de 2010 un mes després, en ella el Sr. José Rafael Tamarit Sotomayor Alcalde d’Albalat ens contesta dient literalment: “En relación con su solicitud de copia de la liquidación de 2009 le comunico que no podemos envíarsela por no haber sido aún aprobada.”

Per al regidor valencianista, “des del BLOC hem denunciat que el PP vol amagar la realitat econòmica del nostre Ajuntament i no vol dir quin és el deute que la seua mala gestió ha generat. Estem davant d'unes eleccions i el poble es mereix, ens mereixem, saber la veritat. Hem d'anar a votar amb totes les dades sobre la taula. El poble ha de triar sabent quina ha segut la gestió del PP al nostre Ajuntament.”

Claramunt recorda que “el BLOC teníem dues possibilitats: una, presentar una moció de forma individual, i l’altra que TOTA l’oposició exigira un ple.

El 16 de febrer el BLOC vam parlar amb els altres grups de l’oposició per demanar la convocatòria d’un Ple extraordinari on es tractaria i demanaria que el PP complira la llei i presentara al Ple el tancament de 2009. La nostra sorpresa va ser que el PSOE va fer un intent de monopolitzar este Ple i imposar la seua nota de premsa. El BLOC li vam dir als del PSOE que el ple i la nota de premsa es tenia que consensuar entre TOTS els grups de l’oposició. El PSOE no va voler, es va desmarcar i van traure el seu butlletí. Una jugada fosca del Sr. Garcés del PSOE, perquè qui guanya amb tot açò és el PP. El Sr. Almenar del PAU, una vegada va vore que el PSOE es desmarcava, també va rebutjar la nostra proposta.

Com que el PSOE no va voler demanar un ple extraordinari conjuntament, el BLOC hem sol•licitat un informe sobre els comptes del 2009 a la Secretaria de l’Ajuntament i hem presentat una moció per a que es tracte aquest tema en el proper Ple Ordinari d’abril.

L’objectiu del BLOC es forçar a que el PP complexa la llei i presente els comptes de 2009 al Ple de l’Ajuntament.”


Font: www.valencianoticias.com