divendres, 25 de març del 2011

Albalat dels Sorells pot gaudir de l’entorn dels Palau dels Sorells







El Grup Municipal del BLOC d’Albalat dels Sorells han declarat estar contents perquè han aconseguit un dels objectius que es van marcar quan entraren en política (ja fa 16 anys): dignificar el Palau dels Sorells i el seu entorn. Ara fa goig passejar pel parc, per la plaça i vore l’elegant silueta del castell i l’extensa esplanada on els menuts juguen, els vells xerren i la gent passeja tranquil·lament.

Primer el BLOC va presentar la proposta que el “castell” fos declarat BIC, Bé d’Interés Cultural. Eixa proposta va anar acompanyada després de que s’aprovaren subvencions (municipals i de Conselleria) per ajudar els veïns afectats que tenen que fer una inversió extra per eixa protecció. La declaració de BIC va ser aprovada però les ajudes no.

En segon lloc, al 1997, el BLOC va ser l’únic que es va oposar a que es cediren les antigues escoles per un centre de disminuïts psíquics de la Mancomunitat de l’Horta Nord que havien proposat els Independents i el PSOE. Mentre que el PP es rentava les mans i s’abstenia. Era un tema delicat però el BLOC tenia clar que eixe espai era un lloc privilegiat i que li pertocava al poble gaudir d’ell. El BLOC, va proposar que a la Mancomunitat se li cedira altre local en altre poble perquè Albalat no en tenia, al contrari, en necessitava.

Per al BLOC, ara que la protecció del Palau dels Sorells i el seu entorn és una realitat, diuen que no ens podem quedar parats, hem de continuar. Tenim pendent dos coses:

1.- acabar amb la rehabilitació del Castell (planta baixa, accés torre, part de la segona planta)

2.- ajuntar els dos espais verds (la plaça i l’entorn del castell amb el parc de l’estació) fent jardí del carrer Gran Via, tal i com està aprovat en sessió plenària de 2002.


Font: http://www.valencianoticias.com