divendres, 30 de gener del 2009

"Habemus pressupostos" Article d'opinió de Nicolau Claramunt regidor del BLOC d'Albalat dels Sorells

Per fi, desprès d’una llarga sequera que ha durat un any, el PP confecciona uns pressupostos.
Jo no recorde cap any, fins el passat 2008, en que l’Ajuntament no haja confeccionat els pressupostos. He parlat amb gent més major que jo i tampoc recorden cap fet com este.
Sembla ser que esta legislatura, que governa el PP, es la de les novetats; passen un any sense pressupostos i tiren al seu alcalde al carrer. Un poble curiós el nostre.

Ara, una vegada s’han espolsat la pols, i han netejat la casa, poden dedicar-se al que el poble els va encomanar les passades eleccions, GOVERNAR.
La llàstima es que van de mal en pitjor. Despès d’haver tancat l’exercici de 2007 amb un remanent de tresoreria negatiu de -986.612,59 ens presenten uns pressupostos irreals amb unes despeses de 5.138.526,61€ i uns ingressos de 6.125.139,20€.
El Sr. Alcalde En José Rafael Tamarit, va dir recentment en alguns mitjans de comunicació que els de 2009 anaven a ser uns pressupostos austers. No se que es el que entendrà el Sr. Alcalde per austeritat, però gastar-se mes diners que en el passat pressupost de 2007 vos puc assegurar que no es la definició. (Al 2007 es va gastar 4.273.150€)
Com que han de cobrir eixes despeses i tenen un remanent negatiu de 2007 que han de compensar, els calen uns ingressos de 6 milions i pico.

Ara que estic pensant, pot ser hagen tardat un any en confeccionar els pressupostos, pensant com augmentar-los sense que la idea fora molt descabellada. Si, segurament serà això, si no, no li trobe un altra explicació.
L’equip de govern ha dit: - anem a fer com si Mercadona ens dona 1.300.000€, que ja ho tenim parlat amb ells. Anem a fer com si el PGOU s’aprovara en 2009 i Mercadona demanara les llicencies d’obres, així tindríem 700.000€ mes. I anem a vore si algú es queda amb la concessió de l’ús del clavegueram i ens paga 1.000.000€. Així, si encertem la travessa, tindrem 3.000.000€ -
Però, ara vos dic jo: ¿i si Mercadona no ens dona 1,3 milions?. ¿I si no s’aprova el PGOU i Mercadona no pot demanar les llicencies d’obra i no ens paga els 700 mil euros?. ¿I si, tal i com estan les coses ara, ninguna empresa vol pagar 1 milió per la concessió del clavegueram? ¿QUE FEM?

¿No vos pareix que es molt arriscat sustentar 3 milions dels 6 milions d’ingressos del pressupost en estes tres coses? ¿Estan segurs del que estan fent?
En plena recessió econòmica el PP ha pressupostat un super habit d’un milió d’euros. Els senyors regidors del PP no haurien de desaprofitar el seu talent per a les finances i dedicar-se a assessorar a les empreses privades que han notat o notaran la crueltat de la crisi. Que vagen, que vagen a assessorar-les i voran on els enviaran...

Sincerament des del BLOC creem que ni ells mateixos es creuen estos pressupostos. Al final qui va a perdre van a ser els veïns i veïnes d’Albalat que al final, d’alguna manera o altra, van a tindre que pagar la mala gestió del PP. El temps donarà o llevarà la raó.

http://www.valencianoticias.com/noticias/quot-habemus-pressupostos-quot-article-d-039-opinio-de-nicolau-claramunt-regidor-del-bloc-d