dimarts, 15 de juliol del 2008

ELS AUROROS D’ALBALAT A XXXIIª REUNIÓ D’AUROROS DE NAVARRA


A pesar de la pluja, que va caure durant tot el matí, Puente la Reina va amaneixer amb el cant de l'aurora. La cita va congregar a més de 3.000 cantors, procedents de 80 localitats, la majoria navarresos encara que també va acudir algun grup de València, Barcelona o Castelló, entre ells els Auroros d'Albalat dels Sorells.

La jornada va començar molt pronte, passades les set del matí, amb l'arribada dels grups i el desdejuni. Després de la recepció, els auroros es van distribuir pels carrers i van començar a entonar els seus càntics. Ha sigut una pena que la pluja no haja parat de caure en tot el matí, però per això no ha caigut l'ànim de cap dels cantors. Des de qualsevol racó de Puente la Reina es podien escoltar els càntics continus, i les campanes avisant de l'inici de cada peça. Al final s'han reposat forces amb un bon esmorzar abans d'assistir a la celebració de la Misa.

A les dotze del migdia, l'església de Santiago va acollir la missa navarresa d'auroros. L'afluència de gent en el temple era tal que moltes persones es van quedar sense poder entrar. La celebració va ser presidida per l'arquebisbe de Pamplona, Francisco Pérez González, el qual en la seua homilia va lloar "la labor que exercixen els auroros amb els seus càntics".

Al terme de la cerimònia, Sant Adrià va arreplegar el testimoni (el quadro amb el mapa de Navarra rodejat pel rosari, la campana i el fanal, els elements característics dels auroros) com a organitzadora de la concentració en 2009.

Font: www.hortaaldia.net